SkyDemon – VFR made easy

Door een flightsimmer die ook piloot is werd ik gewezen op een zeer mooi programma “SkyDemon“. Met als slogan ‘VFR made easy’. Nou dat is het zeker. Nu digitaal een lijn op de kaart trekken en koers & afstand etc. krijg je zeer mooi gepresenteerd. Alsmede de vaak speciale gebieden waar je rekening mee dient te houden. Is uit te proberen voor 30 dagen, daarna dien je te registreren.

Ik heb het voor 30 dagen uitgeprobeerd en ben er alleen maar enthousiaster over geworden. Het is nu zo makkelijk om een koers uit te zetten. Ga ik linksom over dat restricted area of toch maar rechtsom. Hoeveel scheelt dat in tijd. De NOTAM’s worden weergegeven op de route, maar ook het weer. De kaarten worden elke 4 weken geupdate. En heel Europa is er voor te krijgen. Bezoek de website maar eens en kijk maar onder de tab: ‘Flight Planning’. Daar worden de vele mogelijkheden uitgelegd. De registratie kost uiteindelijk wel een hoop geld. Hoewel een boete voor niet handsfree bellen in de auto duurder is ;).
Ook is er nog de optie voor GPS. De route die je hebt uitgezet, kan je exporteren naar een Windows Mobile handheld device.

Zo’n apparaat die je hierboven ziet. Meer daarover later. Die staat nog op het verlanglijstje.

 

Over Rob-PA7RM

Hamradio, Flightsimmer, PPL, Building simKits cockpit.... when i have the time. Chiefeditor of simFlight.NL
Dit bericht werd geplaatst in PPL en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s