SkyDemon op een 5″ Chinese GPS device

Ik heb besloten om de software SkyDemon toch maar te registreren. Ook werd ik in het forum van SkyDemon attent gemaakt op een handheld met een 5″ touchscreen, draaiend met WinCE software. En een ingebouwde GPS. Ergens gemaakt in China. Uiteindelijk komen ze daar allemaal vandaan. De prijs viel me reuze mee. Incl. verzendkosten € 70,-. Besteld via eBay. Na een paar dagen werd er idd een pakketje afgeleverd. Snel open gemaakt.

En ja hoor, zoals beloofd alles was aanwezig. En werkte ook nog. Zelfs voorzien van de iGo Navigatie software. Ik had nog een 1Gb SD kaartje liggen, deze erin en via het programma van SkyDemon zelf kon ik deze setup snel en eenvoudig voorzien van ook de SkyDemon software. YES…. Het werkt ! gaaf hoor. Zelfs op zolder had ik al satelliet ontvangst. Dus met de iGo navigatie software naar het vliegveld navigeren en dan SkyDemon opstarten. De routes die je thuis gepland hebt kan je eenvoudig synchroniseren. Een paarse lijn geeft dan je richting aan. En dat alles met op de achtergrond je vliegkaart. Gauw eens een vlucht plannen en in de praktijk uittesten. Hoelang de batterij mee zal gaan, geen idee…testen we uit.

Over Rob-PA7RM

Hamradio, Flightsimmer, PPL, Building simKits cockpit.... when i have the time. Chiefeditor of simFlight.NL
Dit bericht werd geplaatst in PPL en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op SkyDemon op een 5″ Chinese GPS device

 1. E. Antonie Vos zegt:

  Rob,
  Is het mogelijk om de skydemon te koppelen aan fs9/FsX zodat je hem als flightmap kan gebruiken.? Jaren geleden heb ik iets gelezen over een PDA gebruiker die iets dergelijks had opgezet.
  Alvast bedankt voor je aandacht.
  Groet, Evert

 2. Rob-PA7RM zegt:

  Hi Evert,
  Bedankt voor je reactie. En inderdaad volgens mij moet dat wel mogelijk zijn. Ik zal het tzt eens uitproberen.

  Rob

 3. Fabienne Van der Linden zegt:

  Hallo Rob,

  Ik heb op je aanbevelen dezelfde GPS unit gekocht op Ebay. Zelf ben ik zweefvliegpilote en om te navigeren heb ik er LK8000 (freeware) op geïnstalleerd. Apparaat werkt perfect en snel, wat betreft de helderheid moet ik deze nog testen, tenminste als we de zon ooit nog te zien krijgen deze zomer…

  Weet jij soms hoe ik een bijkomend shortcut/icoontje voor het opstarten van de LK8000 op het initiële startscherm kan aanmaken?
  Het programma heb ik geïnstalleerd in WinCE\My Device\Resident Flash\LK8000 (waar ook de iGo staat). Zeer omslachtig om het daar telkens te moeten opstarten.
  Ik kan via het initiële startscherm het pad van het ‘Navi’ icoontje wel aanpassen van iGo naar LK8000 maar dan moet ik de iGo weer opsnorren als ik de weg weer kwijt ben…
  Het is wel mogelijk om een shortcut op de desktop van WinCE te plaatsen maar eens je deze afsluit en terug opstart is de shortcut verdwenen…vreemd.

  Heb je misschien weet van een ‘unlock code’ zoals deze bvb te vinden is voor een Mio, Waytec enz. Via Google zou ik deze wellicht vinden maar ‘onze Chinese GPS’ heeft geen merknaam of modelnummer die ik als zoekterm zou kunnen invoeren…

  Alvast dank!
  Groeten, Fabienne Van der Linden

  • Rob-PA7RM zegt:

   Hi Fabienne,
   Veel plezier met deze GPS. De batterij duur, valt me nu iets tegen. Een kleine 2 uur. Waarschijnlijk hang ik er tijdens het vliegen een klein zonneladertje bij aan, om zo langzaam bij te laden. Het scherm kan nog redelijk ‘feller’ worden gezet. Staat bij mij nu op de helft. Met het zonnekapje er op.
   De ‘unlock codes’ zegt mij niets. Wel is er op het forum van Skydemon een topic over de keuze tussen iGo en in jouw geval dan LK8000. Navswitcher genoemd.
   http://www.skydemon.aero/forums/Topic4724.aspx

   Leuk overigens dat LK8000 er ook mee mogelijk is.

   Rob

 4. Henny Joosten zegt:

  Hallo Rob,
  Ik heb op basis van jouw bevindingen net ook via ebay zo’n gps device gekocht. Dit vond ik op de site SD en gelukkig ook jouw reactie! Gistereen zag ik op de aeroclub (EBLE) een demo hiervan via een ipad3. Ik vind het duur er zo eentje voor te kopen met ben enorm onder de indruk van SkyDemon. Zou jij mij willen helpen hoe ik dit op het apparaat vanuit niets kan installeren. Ik heb thuis een windows xp pc staan. Ook wifi. Het zou mij erg vooruit helpen.
  Alvast bedankt hiervoor!

 5. Douwe Jippes zegt:

  Een PDA navigatie koppelen aan ee flightsimulator gaat uitstekend via “GPSGATE”
  op de flight PC en op de PDA.

  Groeten,
  Douwe
  HI6SIM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s