Flight Simulator

Het liefst vlieg ik in FSX nog steeds met de Cessna / Piper of een ander lekker klein General Aviation toestel. Lekker de scenery bekijken (VFR) en nog echt op het handje vliegen. Er wordt tzt de stap gemaakt naar het online vliegen, net even iets spannender c.q. realistisch. Om de beleving nog realistischer te maken, ben ik ook bezig met het bouwen van een simkits cessna cockpit. Zoals hieronder afgebeeld. Een echt tempo zit er nog niet in. Maar ja…. bezit van de zaak is einde van het vermaak en het jagen is leuker dan de prooi zelf. Wat ik er maar mee zeggen wil, ik geniet van de voorbereidingen. En ik heb zoals je wel gezien hebt, nog meerdere hobby’s. Ook dat kost dus tijd. Ik ben ook newsposter van de flightsim website simFlight.NL, onder de naam – Rob-PA7RM – en daar gaat dus ook veel tijd inzitten. Dit doe ik al ruim 7 jaar en het bevalt me nog steeds. Veel leuke contacten en hierdoor ook de mogelijkheid om software uit te proberen. Vandaar dat ik soms korte vluchtjes maak. Even snel de scenery, utility etc. uit proberen en weer iets anders. Ook ligt het wel in mijn karakter dat ik alles mooi en prachtig vind en hierdoor snel afgeleid ben. Dus ja… ik vind vele dingen leuk…..

De instrumenten zijn uitgerust met een servo motortje. Net zoals bij het modelvliegen. Overigens ook nog een blauwe maandag gedaan. Een paar jaar lid geweest van de ELC in Ede. Hieronder een overzicht van de aansluitingen:

..

3 reacties op Flight Simulator

 1. Theo Rooding. zegt:

  Hoi Rob, allereerst bedankt voor al je goede wensen voor nu en 2014. We blijven nog vliegen in 2014. Het bovenstaande verhaal met al je hobby’s en plannen, hoop ik dat je dat nog eens zult kunnen verwezenlijken, ik ben benieuwd ?
  Ook ik heb mij de FSX aangeschaft, inclusief een SAITEC Pro flight stick en Saitek voet pedalen.
  Heb met Hans v.d.Brugh geprobeerd de boel aan het draaien te krijgen, maar het werkt nog van geen kant. Hoop nog eens tegen iemand aan te lopen welke mij daar mee kan helpen.
  Hopelijk zien wij elkaar op de Vliegclub in 2014 weer eens vaker om het echte vliegen te beleven.
  Theo Rooding.
  theorooding@hetnet.nl

 2. Egbert zegt:

  Wow… I’m impressed. Zo af en toe pruts ik wat met FSX… al ben ik meer actief als ON4CAS hi…
  73 GL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s